Pages

 
 
Sunday, 26 June 2011

Laptop Unik dan Canggih

Canova’s Dual-Screen Laptop
menyokong fungsi touch screen. mampu memaparkan 2 pelayar (window) dalam satu masa

 Fujitsu’s DJ Laptop

Apabila laptop ditutup, ia akan mengaktifkan fungsi turntable. Fungsi ini boleh diakses menggunakan layar sentuh ( touch screen ) di bahagian luar laptop ini dan anda boleh memainkan lagu2 hanya dari bahagian ini


 Orkin’s Rolltop

mempunyai layar OLED yang fleksibel dimana ia boleh digulung juga mempunyai fungsi touch screen

Thinkpad Reserve edition- Komputer Tablet Pintar.


Ergonomic Dual Screen Split Keyboard Laptop
Laptop ini juga mempunyai dua screen yang membolehkan dua pelayar dibuka dalam satu masa. Pelayar kedua yang diletakkan dibawah keyboard yang boleh dibuka memang sangat cool.

Compenion Laptop
 Seluruh skrin adalah slider, kerana boleh digeser ke depan untuk mendapatkan skrin sentuh OLED kedua di bawah, di mana anda boleh memakainya sebagai keyboard atau alat kawalan yang membolehkan anda bekerja dengan 2 monitor.
Saturday, 25 June 2011

Ayam Goreng Dari Daging Tikus


Proses menyediakan ayam goreng dari daging tikus










Story ni saya dengar dari my sister yang pergi kursus pengurusan makanan. So, saya pun google di internet dan terjumpa gambar-gambar ni. Menurut cerita my sis, untuk mendapatkan bentuk seperti ayam sebenar, tulang ayam diikat bersama daging tikus menggunakan besi or something. Selepas ianya digoreng, besi dikeluarkan sebelum dihidang kepada pelanggan. Kalau tak silap makanan ni dihasilkan di Negara China. Menurutnya juga, kes ini terbongkar apabila tiada penemuan seekor maupun seketul ayam pun di dalam peti sejuk kedai terbabit sebelum penemuan pekerja sedang menyiang daging tikus..
Friday, 24 June 2011

Gas Kentut dalam Infra Merah






Gas Kentut yang dilihat di bawah sinar inframerah, betul atau tidak, wallahualam
Thursday, 23 June 2011

Konsep Restaurant yang Unik



1. Restaurant berkonsepkan Tandas
Marton Theme Restaurant di Kaohsiung, Taiwan menyediakan restauran yang bersuasanakan tandas. Dari dekorasi, tempat duduk, peralatan menghidang sehinggalah makanannya,,semua mempunyai unsur 'tandas'. 




2. Restaurant In the Sky
Dinner in the Sky" adalah salah satu restoran di Belgium yang menyediakan tempat makan untuk 22 orang,  Tempat makan direka khusus untuk bisa diangkat menggunakan crane. Pengunjung bebas menentukan lokasi ketinggian yang diminati, asal jangan sampai menjatuhkan garpu dah pisau. Tidak sesuai untuk mereka yang Altophobia



3. Restaurant Kondom
"Cabbages and Condoms" adalah nama restaurant di Thailand. Ada banyak kondom di dinding-dinding dan lukisan kondom di karpet. Setelah makan, pengunjung akan diberi kondom . Keuntungan dari restaurant ini digunakan untuk menaja yayasan Population and Community Development Association (PDA).



4. Restaurant Hospital
D.S. Music Restaurant di Taipei, Taiwan adalah restoran dengan suasana hospital. Dekorasi ruangan seperti rumah sakit, pelayannya berpakaian seperti jururawat, dan botol minumnya juga dikemas dalam botol infus.






5. Restaurant Bawah Laut
Restoran bawah laut pertama diperkenalkan di Hilton Maldives Resort & Spa, April 2007. Restoran bernama Ithaa (baca "eet-ha", bermaksud "pearl" dalam bahasa Maldives, Dhivehi) berada 5 meter di bawah Samudra Hindia yang dikelilingi oleh coral dan panorama bawah laut. Ini adalah restoran pertama untuk kategori bawah laut.



6. Restaurant Canibal
"Nyotaimori" (artinya "female body plate") adalah nama restoran di Jepun yang menyajikan sushi dah sashimi di tubuh mayat wanita. Tentu saja bukan mayat betul. Tubuh mayat ini terbuat dari makanan dan diletakkan di meja operasi seperti di rumah sakit. Pengunjung boleh memakan bagian tubuh mana saja. Tubuh yang dipotong akan mengeluarkan darah, persis seperti potongan tubuh manusia.

Tuesday, 21 June 2011

10 Tandas unik dan Pelik

Tandas menghairahnkan!!

Tandas untuk lelaki

takut nak dok, rasa macam diperhatikan aje..~~


ngeri~

setia menemani anda walaupun berak atas muka dia


Tadah gubna mulut..


cuci mata

Tandas untuk perempuan

Tandas untuk ahli muzik


Tandas robot~~

Kampung Glamour


Lagi unik sesuatu nama, lagi mudah orang nak ingat, lagi senang orang nak jumpa, lagi lah cepat famousnya. Macam nama kampung-kampung kat bawah ni.. Glamour kot kampung..

mungkin kampung dia banyak mangkuk masa mula-mula ditubuhkan

sesuai tak makan nasi dingin dalam mangkuk?

IMAM LAPAR makan NASI DINGIN dalam MANGKUK

kampung ni bahaya la..

okey...saya da mula konfius..ni kampung ke bandar?

siapa yang bagi nama kat kampung ni ek..ni kira kampung moden la sebab da pakai matawang ringgit


sape yang belum bertemu jodoh, boleh cari pasangan kat kampung ni


Ketek 2 ape? x kisahlah..janji namanya kiut,,


p/s : sekadar gurauan. sesiapa berasal dari kampung2 di atas jangan marah ek..

Nama Kedai Yang Unik

Owner kedai ni peminat tegar Arsenal kott.

kat mane2 pon ade facebook

bahaya kasut ni..sape pakai pasti terkangkang!!

ade sape2 teringin nak makan KAT SINI?

sebut cara melayu...ASS

 haha..no komen

Lawak Kambing

Sebuah bual bicara yang tidak disiarkan. Satu hari selebriti popular Majalah 3, Nurul Syuhada dtg ke kandang kambing pakcik mail tongkeng untuk bual bicara mengenai ternakan kambingnya.

Nurul : Pakcik mail boleh saya tanya beberapa soalan?

Pakcik mail : Boleh, sila2.

Nurul : Kambing pakcik semua sihat2 ye, pakcik bagi makan apa?

Pakcik mail : Kambing mana? Yang hitam ke putih?

Nurul : Emmm..yang hitam dulu.

Pakcik mail : Ooo yang hitam pakcik bagi makan rumput je.

Nurul : Yeke, abis yang putih plak?

Pakcik mail : yang putih pun sama.

Nurul : Banyak tak diaorang makan rumput pakcik, bape kilo sehari?

Pakcik mail : Yang mana dulu ni? Yang hitam ke putih?

Nurul : Ok yang hitam dulu.

Pakcik mail : Kalau yg hitam xde la banyak dia makan, dalam 2 kilo camtu.

Nurul : Yang putih plak..

Pakcik mail : yang putih pun sama.

Nurul da macam bengang sikit : Banyak tak pakcik kambing2 ni hasilkan bulu dlm setahun?

Pakcik mail : Bulu yg mana dulu? Yg kambing hitam ke putih?

Nurul (sabar) : Yang hitam.

Pakcik mail : Yang hitam ni bagus, bulu cepat tumbuh, banyak la jugak dalam 5 kilo.

Nurul : Yang putih ?

Pakcik mail : yang putih pun sama.

Nurul (marah) : Kenapa nak bezakan kambing hitam dan putih kalau dah jawapan sama je!?

Pakcik mail : Maafkan pakcik, sebenarnya yang kambing hitam ni pakcik yang punya.

Nurul (kemarahan reda) : laaa patut la, abis yang putih?

Pakcik mail : yang putih pun sama.

Nurul : :'(

Updates Via E-Mail

There was an error in this gadget

Labels

berita (1) cool stuff (1) info (9) islam (1) lawak (10) merepek (1) pelik (9) suka2 (5) unik (5) video (1)